Hytter in Noorwegen

, erik
2-1-2015, 22:12 uur

Als je naar Noorwegen en andere Scandinavische landen gaat dan zul je merken dat je daar erg makkelijk huisjes kunt huren. Deze zijn eigenlijk altijd per nacht te huren, en je hoeft ze niet persé van tevoren te reserveren. Mede hierdoor zijn trektochten door Noorwegen erg makkelijk te maken, want ook als je per tent rondtrekt kun je gemakkelijk bij kou of regen een warme, droge slaapplaats regelen.
De uitrusting van de zgn. 'hytter' verschilt nogal. De goedkoopste zijn uiteraard ook eenvoudig uitgerust. Meestal vier stapelbedden, een tafel,wat stoelen, een koelkast en een eenvoudig elektrisch 2-pits kooktoestel. Als je zelf een eigen kampeeruitrusting bij je hebt, dus slaapzakken,wat potten en pannen en wat bestek dan zul je niets te kort komen in deze hytter.
Soms zijn deze hytter iets luxer uitgerust met stromend water en douche, vaak ook een aparte slaapkamer.
Nog iets duurder wordt het als de inrichting van de hytter ook meer blokhutachtig wordt, met gezellige lampjes en een houtkachel. Vaak ligt er dan ook slaapgerei klaar, en heb je eigenlijk alleen dekbedhoezen,onderlakens en slopen nodig. Soms kun je die ook ter plaatse huren. Vaak is keukengerei en pannen wat karig aanwezig.
Als deze hytter dan ook nog met een veranda met prachtig uitzicht worden aangeboden dan stijgt de prijs natuurlijk ook mee....
De prijzen variëren van zo'n 300 Nok tot ver boven de 1000 Nok per nacht.

Je kunt de hytter vinden bij praktisch elke camping, vaak hebben die in ieder geval de eenvoudige, soms ook wat luxere (høy-standard) .
Er bestaan ook echte hytter-kampementen, waar een aantal hytter op een veldje staan. Dat hoeven echt niet alleen de eenvoudige hytter te zijn, ik ken ook een paar plaatsen waar eigenlijk alleen flinke blokhutten staan.
Verder worden de hytter ook particulier aangeboden. Vaak zijn deze heel erg leuk, omdat er vaak een persoonlijke touch in zit wat ze extra gezellig maakt.
Ze staan dan bij iemand op het terrein, op de boerderij, en soms zijn ze het zomerverblijf van de eigenaars, dat ergens afgelegen in de bergen ligt...
De mensen die deze gelegenheid aanbieden geven dat aan door een bordje 'Hytter'in de tuin of langs de weg, vaak aangevuld met een onderbord 'ledïg'(dus nog vrij), of 'opptat'of 'fullt' en dan kun je je de moeite besparen.
Ook zie je langs de weg vaak het blauwe bord met alleen een huis erop, of juist met tent en huisje. Daar kun je dan dus ook terecht voor een dak boven je hoofd.

Een veelgehoorde vraag op dit forum is: op de bonnefooi gaan of juist niet?
In het voor-en naseizoen, dus buiten de schoolvakanties, zijn vele huisjes vrij dus als je de vrijheid van we-zien-wel prettig vindt dan kun je het wel wagen.
Bij slecht weer zijn de hytter natuurlijk eerder bezet, omdat de kampeerders er dan ook graag één willen .
Anderen vinden het weer prettig om te van te voren te weten wat je krijgt, en vooral wanneer. Dit kan belangrijk zijn als je bijvoorbeeld kleine kinderen in de de auto hebt.
Er zijn streken waar het aanbod minder riant is , en je je voor de keuze gesteld ziet: deze eenvoudige hytte zonder water hier nemen of gokken dat verderop een luxere te vinden is?

Het zou handig zijn als Noorwegen-gangers hier op dit topic hun ervaringen met hytter willen achterlaten, zodat de info wat meer bij elkaar blijft.

groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Linda
3-1-2015, 11:32 uur

Wij zijn afgelopen jaar voor het eerst naar Noorwegen gegaan. We hadden de eerste 5 dagen de hytter vooraf gereserveerd. De laatste 1,5 week zijn we dus op de bonnefooi gegaan omdat we niet precies wisten war we wilden overnachten.
Met het idee van 'er zijn toch genoeg beschikbare hytter' dachten we dat dit wel makkelijk zou gaan.
Ons is het toch wat tegen gevallen. We hadden onze route wel vooraf grotendeels vastgelegd, omdat we ook de terugtocht met de boot al hadden vast gelegd.
Ons idee was dus elke dag om op tijd te vertrekken, rond 09.00 uur, en dan naar het dorp/omgeving te rijden waar we ongeveer wilden overnachten en daar een hytte zoeken. Onze route was elke dag ongeveer 150km. Echter kwam het best vaak voor dat we behoorlijk lang moesten zoeken naar een hytte en als we dan een bordje langs de weg zagen en bij de camping gingen vragen hadden ze soms alleen nog hele hele dure hytte beschikbaar, van +/- 800- 1000 NOK per nacht (zo'n 100 euro). Omdat wij toch wel een budget hadden, besloten we dan soms om toch nog verder te zoeken. Maar als je al 4 uur aan het rijden bent en je weet niet of je nog hytter tegenkomt in de nabije omgeving, is het wel lastig wat te doen. Zo kies je toch soms voor een hytte die je vooraf nooit gekozen zou hebben. Zo hebben we ook in een hytte gelogeerd die behoorlijk duur was en dat geld echt niet waard bleek te zijn! We hadden wel eens zin in een wat luxere hytte met eigen douche, dachten we. De verwarmingen waren stuk, het rook er muf en het zat er helemaal vol met muggen en vliegen. Daarnaast zat de wc in de douche, dus als je gedoucht had was de wc ook zeiknat(eigenlijk kon je naar de wc en douchen tegelijk haha). Er kwam 1 miezerige koude straal uit de douche...

De 5 hytter die we vooraf geboekt hadden echter, wist ik precies wat we konden verwachten en had ik uitgezocht op mooie ligging, prijs en kwaliteit. Daarnaast kun je ook reviews opzoeken, dus je weet wat de mensen voor jou ervan vonden.

Dus ik denk dat het eraan ligt wat je wensen zijn en ook wat je budget is. Als je niet zo nauw kijkt en het maakt je niets uit wat een hytte kost, dan kun je best op de bonnefooi gaan :-)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Linda

Re: Hytter in Noorwegen

, Saskia
3-1-2015, 17:53 uur

Wij willen dit jaar ook voor het eerst naar Noorwegen gaan, met onze kids van 7 en 4 jaar. Mijn voorkeur heeft het om de huisjes toch van te voren vast te leggen.
Zijn er ook betrouwbare website waar je de hytter per dag kunt boeken?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Saskia

Re: Hytter in Noorwegen

, Franka Birkelund camping
3-1-2015, 18:05 uur

Hei Saskia, je kunt rechtstreeks bij de aanbieders (bijv. campings) boeken of bijv. via www.booking.com , of de Nederlandse reisburo's www.askja.nl of www.scanbrit.nl
Groet Franka

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Franka Birkelund camping

Re: Hytter in Noorwegen

, Jan huis
5-1-2015, 13:21 uur

Afgelopen juli 2014 waren we voor het eerst in Noorwegen. en konden een combinatie van 10 dagen woning-oppas en een trektocht van 8 dagen doen. Waar we heel blij mee waren. Eerst hebben we een rondrit van 564 km op 1 dag rv-51-55-50. omdat we later een andere route gingen. na de oppas gingen we de route van erik volgen.
1 van Hovet (09:00)naar de trollstigen 455 km. tegen 19.00 uur bij Andalsnes camping(daar was geen plek, maar een boer had nog huisjes (voor 2 pers) (600 kr) hetwas klein, maar alles was er. dag 2 naar Stryn via de trollstigen-geiranger-Dalsnibba-geiranger-ferrry - dan naar Stryn. daar was een grote camping en huis voor 4pers. (640 kr)(was oke, alleen ik had een hele slechte matras), dag 3 11.00 via de briksdal glacier (de moeite waard) naar Fjorde, voorbij gereden. tot Doskelandia, (500 kr)waar we een kleine camping hadden met 4 hytter. dag 4 naar bergen. (2 uur rijden) Eerst keken we op een camping, in de buurt van Ikea,(fan van ikea)maar die raden we af. daarna gingen we naar de lone camp. daar bleven we 3 nachten. Daar kregen we een grote jerrycan voor water uit een buitenkraan te halen en er waren geen borden,pannen en bestek. Verder was heel netjes. (3x 700 kr.). Bij Ikea kon je een ontbijt buffet nemen voor 49 kr, (aan te bevelen), daarbij kan je zoveel nemen als je wil. Vooral als je daarna met met de Fjordline van bergen naar
hirtshals gaat. (broodjes inslaan, lekker zalm eten terwijl op de vismarkt in bergen zalm peperduur is) De eerste 2 dagen van de route hebben we flink gereden, zodat we in Bergen meer tijd hadden. Het was echt super.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jan huis

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
5-1-2015, 14:03 uur

ik krijg steeds meer het gevoel dat ik toch beter eigen tent mee kan nemen dan op de bonnefooi met 3 kinderen in hoogseizoen te hopen op een (schone) hut. Eigen tent ook frisse schone spullen, en mijn matje slaapt uitstekend.
Ik vind het erg lastig. Normaal gaan we met tent en aanhanger. Maar met aanhanger mag ik 60 km per uur in Noorwegen... en of ik alle kampeerspullen meekrijg in auto en dakkoffer... Ook al gekeken bij pakketreizen maar dan mis ik bv net een stuk wat ik ook graag wil zien... Ik vind het nog lastig hoor een mooie rondreis te plannen en dan vooral de overnachtingen erbij.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Robertb
5-1-2015, 14:42 uur

Hei Mar,

met een ongeremde aanhanger mag je inderdaad maar max. 60 km/u. Maar verreweg de meeste aanhanger/caravan combinaties rijden in Europa ook geen 80.
Als je in Norge op de E-wegen rijdt zul je het verkeer ophouden. Als je op andere wegen rijdt kom je met 70-80 goed met het verker mee. De plaatsen waar je 80 mag is zelfs gering.

Overigens zijn in toeristische streken ook veel hytter. Noren vragen vaak eerst de sleutel en kijken eerst wat ze ervan vinden, voor ze een hytte nemen.

Vorig jaar heb ik rv 13 vanaf Tau naar Røldal gereden, toen Rjukan en binnendoor naar Hol. De gesteldheid van deze weg is zodanig dat ik met caravan niet aan 80 toekom. Op zaterdag en zondag is het drukker op de wegen en willen de Noren harder rijden. Dat kun je ook ontgaan.

Succes met deze overwegingen,
Robert

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Robertb

Re: Hytter in Noorwegen

, Robertb
5-1-2015, 14:49 uur

Hei Eric en een goed nieuwjaar,

jou vraag als topic opener, komt niet uit de verf. De indeling van dit forum is er niet geschikt voor.
Verder stelt iedereen erg open vrgaen, bijna zo van 'kunnen jullie mijn vakantie even indelen', zonder de zoekfunktie te gebruiken.

Jouw vraag om mooie hytter hier te beschrijven is ook moeilijk; voor mij is een mooie hytte een private, eerst volgende buur op 1 km, bos achter de hytte, zee met steiger voor, waaraan een gratis boot met 150 pk, koelkast vol met rendiervlees, bubbelbad niet te vergeten....Flauw natuurlijk, maar het is zo persoonlijk. :)

Overigens ben je flink (på norsk) om te antwoorden, steeds maar weer.

Groet, Robert

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Robertb

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
5-1-2015, 18:04 uur

Hoi Robert, en alle anderen uiteraard, ook een tof 2015 voor jullie gewenst!

Ja dat klopt wat je zegt hoor, de vragen zijn vaak te algemeen om het op maat voor iedereen in één topic goed te verwoorden.
Toch denk ik dat het alles met elkaar voor de 'nieuwe' Noorwegenganger wel wat duidelijker wordt. Ook in Nederland bestaan trekkershutten die je makkelijk voor één nachtje kunt huren, maar voor luxere huisjes geldt dat zeker niet en in dat opzicht is Noorwegen(en de rest van Scandinavië) echt anders.

Spring ik gelijk even over naar Mar door even mijn eigen ervaringen te vertellen.
In m'n jonge jaren ging ik met alleen m'n vrouw, en toen konden we de tent gewoon meenemen. Dan is het eenvoudig: of vrij kamperen, of op een camping, en als het te nat of te koud wordt huppekee, een trekkershut in.
Ook bij ons zijn er 3 kinderen bijgekomen, dus de tent gaat niet meer mee, en we hoppen tegenwoordig van hytte naar hytte. Op een reis van 3 weken zeker 10 verschillende huisjes, sommige voor 1 nacht, dan weer ergens 3 nachten.
In eerste instantie deden we dat lekker op de bonnefooi. Gaaf, maar met kinderen ben je toch kwetsbaarder, omdat je toch bepaalde eisen aan je hytte stelt. De 'gewone' trekkershut voldoet dan niet. Je rijdt dan minder, en brengt meer tijd in en om je hytte door. En met 3 kinderen heb je ook behoefte aan een douche. Ik herinner me nog goed dat we aan het eind van de vakantie al rond een uur of 11 's-morgens in de buurt van Hønefoss een hytte zochten om de rest van de dag door te brengen, voordat we de volgende dag naar de boot in Oslo zouden rijden.
Ik heb wel 5 campings afgezocht, alleen maar eenvoudige hytter...Gelukkig had m'n vrouw nog een tel.nr van een grote hytte bij Noresund bij zich. Daar konden we terecht gelukkig! Maar toen was het toch al tegen vieren....
Sindsdien reserveer ik de hytter toch maar vantevoren, wanneer de kinderen niet meer meegaan dan wil ik graag weer op de bonnefooi.
Gelukkig heb ik nog nooit in zo'n slechte hytte gezeten als waar Linda het over heeft. Een keer een hytte met een lekkage gehad, als troostprijs kregen we van de geschrokken eigenaar een prachtig vakantiehuis met 3 slaapkamers voor dezelfde prijs!
Ik zou Mar willen adviseren om eerst de route uit te stippelen, en dan zelf hytter daarbij te zoeken. Je kunt zoeken via de weg die Franka uitzet, maar ook gewoon via google Maps : camping,hytte in de buurt van bv Bergen ingeven.
Dan kun je de standaard bepalen die je wilt hebben, en zul je vast niet teleurgesteld zijn. Ook bestaan er echte huisjes-sites, heel lang geleden heb ik er op dit forum een hele handige/mooie voorbij zien komen, maar ik weet niet meer waar die staat helaas.
Ik geef deze mogelijkheid aan omdat ik het idee hebt dat je de tent (en dus aanhanger) alleen meeneemt omdat je niet aan een geschikte hytte denkt te kunnen komen. Nogmaals, je kunt het echt wel voor elkaar krijgen een mooie rit met overnachtingen zelf in elkaar te zetten, en je hebt er nog een hoop voorpret van ook kan ik je vertellen!
Mocht je toch nog wat info willen dan roep je maar, ik heb hier thuis nog wat naslagwerkjes liggen.
groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
5-1-2015, 20:08 uur

Bij het topic 'natuurwoning'' van Henk ,lang geleden:
www.inatur.no
aangeleverd door Mark. Deze site bedoelde ik.

stuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Franka Birkelund camping
5-1-2015, 16:03 uur

Hei Mar, ook in het hoogseizoen is het mogelijk om schone hytter te huren zonder vooraf te reserveren. Zoals Robert al schrijft kun je vragen of je de hytte mag bekijken voor je huurt. Als je tent en kampeerspullen meeneemt ben je minder afhankelijk van het hytteaanbod. Bij slecht weer is het aan te raden om 's middags op tijd ( voor 15.00 uur) op zoek te gaan naar een hytte omdat dan veel tentkampeerders voor een nachtje verblijf in een hytte kiezen. In Noorwegen rekenen we met een gemiddelde van 50-60 km per uur. Als je ziet dat er een aantal auto's achter je rijden vinden de Noren het super als je even bij bijv. een bushalte aan de kant gaat om de auto's te laten passeren. Op deze website worden ook vakantiewoningen in Noorwegen aangeboden : http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/vakantiehuizen/noor wegen
Succes en veel plezier met alle voorbereidingen!
Groet Franka

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Franka Birkelund camping

Re: Hytter in Noorwegen

, Susan
2-8-2015, 20:54 uur

Je kunt de reizen aanpassen naar eigen wens. Aanpassinge maken waar nodig.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Susan

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
11-1-2015, 16:22 uur

Eigenlijk is dit wel een mooi topic.
Maar je kan je ervaringen wel kwijt Eric. Dan zou je gewoon kort omschrijven op welke camping je hebt gestaan, luxere of basic-hytte en of er wat te doen was voor bv kinderen.
Maar ha ha nu praat ik volledig in mijn straatje ;-) ;-)

Ik ben nu aan het kijken via verschillende reisorganisaties met kant en klare pakketten, maar soms vind ik de afstanden best ver in hun voorstellen (iedere keer tussen 200 en 275 km reizen, wat volgens mij in noorwegen best lang rijden is) en soms zie ik prachtige huisjes maar waar volgens mij voor kinderen niks te beleven is. Nu hebben we zelf altijd spel en bal bij maar ze vinden het gewoon heerlijk als er een schommel of klimtuig is, maar dat zie je weer minder, ook op campings die de reisorganisaties voorstellen bij hun goedkopere hytte reizen. (het is soms fijn om gewoon na een lange dag onderweg even op je plek te blijven, wat lezen/kop koffie erbij , kinderen spelen en niet dat je weer erop uit moet naar een schoolplein, snap je)
Komend weekend plannen om naar vakantiebeurs te gaan om ook wat noorwegen ideeen op te pikken!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Franka Birkelund camping
11-1-2015, 16:32 uur

Hei Mar, gemiddeld kun je in Noorwegen 50-60 km per uur rijden, dus is tussen 200 en 300 km op 1 dag een redelijke afstand. In de meeste rondreizen blijf je meerdere nachten op dezelfde plaats nadat je een lange reis hebt gehad. Op veel campings zijn speeltoestellen voor de kinderen aanwezig. Misschien dat niet elke camping het vermeld omdat er veel verschillen zijn. Soms een groot klimrek en soms eenvoudiger met schommels, een trampoline, een klein klimrek, een zandbak, een voetbal/volleybal/badmintonveld. De meeste campings zijn ook ruim van opzet zodat de kinderen en gemakkelijk kunnen spelen. Er zijn bij ons op de camping nog nooit gezinnen geweest die naar het schoolplein ( 3 km en soms ook afgesloten ) gingen om te spelen, zeker niet als er meer kinderen zijn :-)
Groet Franka

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Franka Birkelund camping

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
11-1-2015, 19:51 uur

Inderdaad Mar, als meer mensen hun verschillende ervaringen over vindbaarheid, prijzen en luxe-omschrijving opschrijven dan krijg je daar als nieuwe Noorwegenganger een beter inzicht in. Ook ervaringen van mensen die een georganiseerde hyttertocht maken zijn leerzaam uiteraard.

Ook wij gebruiken graag een camping om de kinderen ook aan hun trekken te laten komen, vooral trampolines zijn populair. Als we in een hytte zijn waar geen kindervoorzieningen zijn dan trekken we na schooltijd naar de schoolterreinen, daar is altijd wel wat te doen. Overigens is takjes gooien in zomaar een van de vele wilde riviertjes ook nog altijd populair gebleven.
groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Monique
11-1-2015, 22:30 uur

Hi,

Ook wij zijn afgelopen jaar voor het eerst naar Noorwegen geweest in juni/juli. We hebben gebruik gemaakt van Hytter en ze allemaal vanuit Nederland al besproken.
Dat blijft natuurlijk heel persoonlijk, maar ik vond het wel fijn.
Op die manier weet je ook van te voren of er bijvoorbeeld beddengoed is, of handdoeken.

Ik heb alle Hytter gevonden via internet en met behulp van dit forum. Via internet gewoon zoeken op de plaatsnaam en het woord hytter erbij en er komt wel iets naar voren. Ook booking.com en reisgidsen helpen geholpen.
Ook kun je veel recensies vinden op internet.

Onze goedkoopste was 600 NOK en de duurste 1220 NOK.
De duurste was niet de meest luxe, zo werkt het niet altijd. In Flåm betaal je nu eenmaal voor de locatie bijvoorbeeld.

Wij hebben 8 verschillende huisjes gehad en alleen de laatste was iets minder schoon. Verder viel dat dus heel goed mee.

Voor een volgende reis naar Noorwegen zou ik het zeker weer zo doen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Monique

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
11-1-2015, 23:58 uur

hoi Monique, jij hebt de blog toch geschreven mo-jo??
Als dat zo is: mooi geschreven, fijn dat de afstanden en campings genoemd werden. We dachten wel na het lezen 'wat regent het veel.. dat kan echt niet met 2 kleine tentjes en 3 kinderen, we kunnen beter hutten huren' ;-)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Franka Birkelund camping
12-1-2015, 0:16 uur

Hei Mar, op deze website kun je de plaatsnaam invullen en de weerstatistieken bekijken, ook de hoeveelheid neerslag staat er vermeld. Je kunt ook de details oer dag bekijken en ook op datum zoeken. Op veel plaatsen in Noorwegen regent het veel minder dan bijv. in Nederland :-)
Groet Franka

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Franka Birkelund camping

Re: Hytter in Noorwegen

, Franka Birkelund camping
12-1-2015, 0:33 uur

Website : http://www.yr.no/place/Norway/Buskerud/Hol/Birkelund/statist ics.html

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Franka Birkelund camping

Re: Hytter in Noorwegen

, Monique
12-1-2015, 21:53 uur

Hi Mar,
ja, dat klopt, dat is ons blog! Dank voor het compliment.
Yep, wij hebben best veel regen gehad, zeker in het begin. Maar als ik terug kijk was het toch een prachtige vakantie ondanks die regen!
Maar met een tent zou ik het ook minder fijn vinden ;-)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Monique

Re: Hytter in Noorwegen

, Caroline
22-1-2015, 21:06 uur

Geen ervaring, maar wel een vraag. Wij gaan in hutten logeren en willen zelf slaapzakken meenemen. Die hebben we nog niet en ik vroeg me af hoe koud het in een hut is in de nacht in augustus. Dit om te bepalen wat voor slaapzak we moeten kopen. Ik dacht aan slaapzakken voor rond de tien graden, altijd goed of is dat belachelijk warm in een hut? We hebben eenvoudige en wat luxere hutten geboekt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Caroline

Re: Hytter in Noorwegen

, Franka Birkelund camping
22-1-2015, 21:12 uur

Hei Caroline, in de meeste hytter zit verwarming. Het kan zijn dat de eenvoudige hytter niet verwarmd zijn. Het kan in Augustus 's nachts koud zijn. Misschien kun je bij de verhuurders informeren of de hytter verwarmd zijn.
Groet Franka

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Franka Birkelund camping

Re: Hytter in Noorwegen

, hetty moonen
23-1-2015, 13:33 uur

Hoi Caroline, wij namen altijd onze dekbedden mee, netjes neerleggen, onderlaken sloop en nachtkleding erin dan goed oprollen en in een zak voor slaapzakken doen, heerlijk je eigen dekbed bij je altijd lekker warm en op de rollen in de auto kan je lekker leunen of onder de voeten als steun.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar hetty moonen

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
23-1-2015, 11:51 uur

Ik weet niet hoe je normaal op vakantie gaat. Maar neem anders slaapzakken die tot 5 graden ok zijn. Ik heb ze en zijn niet dik. Afgelopen jaar gingen we hoog in de bergen camperen en heb ik ook fleecedekens meegenomen voor eventueel er over heen, deze zijn ook lekker als je bv nog buiten wilt zitten.
Heb ze destijds bij perry sport gekocht. Bij bv declathon verkopen ze alleen van die mummyslaapzakken en die zijn onhandig: als de kinderen het warm vinden dan ritsen ze de slaapzak open, en gaan ze er onder liggen zoals bij een deken, dan is een mummy niks.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Saskia
17-2-2015, 14:05 uur

Wij hebben voor komende zomer de hyttes al vastgelegd. Dit omdat we met jonge kinderen reizen en we het prettig vinden niet te hoeven zoeken naar overnachtingsadressen.

Het boeken van huisjes is eigenlijk heel erg soepel gegaan. De meeste eigenaren van de campings reageerden al binnen enkele uren op mijn vragen of verzoek om reservering. Echt super. Dat geeft ook gelijk een gevoel van vertrouwen.

Op aanraden van de ervaren Noorwegen-gangers hier ben ik inderdaad via googlemaps gaan kijken naar campings/hytter. Dat werkt prima.
Ik heb ook de website www.norske.nl gebruikt. Daar staan huisjes per streek. Op de website van Norske staat dat je telkens 3 of 4 dagen achter elkaar moet boeken, maar op de websites van de huisjes zelf (vaak eenvoudig te vinden) kun je ook per dag boeken. De prijzen op de websites van de huisjes zelf lagen in mijn geval telkens ietsjes lager.
Wat natuurlijk wel handig is, is dat Norske een kant en klare reis heeft klaarliggen, met alle huisjes en de route al voorgeboekt. Zelf vind ik het juist leuk om het zelf uit te zoeken.
De website van Norske vond ik ook heel overzichtelijk wat betreft het boeken van de boot-overtochten. Die heb ik ook zelf geboekt, maar je zou ook bij Norske kunnen informeren naar aanbiedingen/acties.

Verder zocht ik ook per streek op www.zoover.nl
Je kan dan zelf selecteren op campings/vakantiehuizen/appartementen/hotel en ziet gelijk de recensies erbij (en wat er te doen is in de streek).

Voor Oslo heb ik via een tip van hier (bedankt Mar) bij www.airbenb.com een appartement / penthouse in een buitenwijk van Oslo geboekt. Ook op airbenb kun je recensies lezen van mensen die daar hebben overnacht. Omdat hotels vaak geen gratis parkeergelegenheid voor de auto hebben, ben ik iets buiten het centrum gaan zitten.

De specifieke hytter en het appartement in Oslo heb ik genoemd in een ander topic 'Noorwegen met twee kids - nu al voorpret'. Als ik weer terug ben van vakantie zal ik kort verslag doen van de accomodaties waar ik geweest ben.

Nog twee tips van www.airbenb.com die ik nog niet eerder genoemd heb zijn:

Een ruime boerderij (voor 8 personen) in de omgeving van Voss:
https://www.airbnb.nl/rooms/3465124?checkin=02%2F08%2F2015&c heckout=06%2F08%2F2015&guests=4&s=K7_m
(wij hebben deze uiteindelijk niet genomen, omdat een andere locatie iets beter op de route lag)

Een Noors huis in de omgeving van Borgund
https://www.airbnb.nl/rooms/1316668?checkin=12%2F03%2F2015&c heckout=18%2F03%2F2015&guests=2&s=f9FL

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Saskia

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
2-8-2015, 15:25 uur

even naar boven halen voor Mike

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Susan
2-8-2015, 20:52 uur

Hoi, wij zijn op dit moment in Noorwegen. We hebben onze huttentocht geboekt bij Norske Turist Service. Tot nu toe goed bevallen. We zitten nu in een hele luxe hut op setesdal camping. Dit hadden weniet verwacht. We hebben zelfs tv eneen kachel. En 6 slaapplaatsen (met ons 4en). Wij zijn er wel over te spreken. Word vervolgd..........

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Susan

Re: Hytter in Noorwegen

, mar
5-8-2015, 19:38 uur

Hoi Susan, welke camping/welk dorp zijn jullie nu? we gaan na Roldal door richting setesdal en zoek nog accomodatie daar

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mar

Re: Hytter in Noorwegen

, mar
5-8-2015, 19:38 uur

Hoi Susan, welke camping/welk dorp zijn jullie nu? we gaan na Roldal door richting setesdal en zoek nog accomodatie daar

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mar

Re: Hytter in Noorwegen

, mar
5-8-2015, 19:39 uur

Hoi Susan, welke camping/welk dorp zijn jullie nu? we gaan na Roldal door richting setesdal en zoek nog accomodatie daar

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Saskia
12-8-2015, 22:09 uur

Mar, Wij zaten van de week in Aurdal (bij Fagernes) in de Valdres. Dat is op drie uur rijden van Oslo. Op Aurdal fjell park. Ze hebben hele ruime hyttes, wij hadden er een voor 8 personen met zijn 4 en. En er waren daar zeker nog hyttes vrij.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Saskia

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
15-8-2015, 13:51 uur

Hoi
Even mijn Hytter-ervaringen-tips.
Bij aankomst toch gekozen voor richting Lillehammer ipv Fagernes. Derhalve op Camping Magali in Tretten aangekomen. Daar hebben we gekampeerd met de tent maar er stonden mooie hutten volgens mij. Tent stond meteen aan het water, mooie plek.
Wel gebruik gemaakt van de keuken om te koken en eten, want op gegeven moment was het te koud en winderig om buiten te eten. In onze tent niet genoeg ruimte eigenlijk. Er stonden op deze camping nauwelijks tent kampeerders. Vooral Noren met een grote tandemasser. Geluid van de E6 hoor je ook wel heel erg goed. Nat ingepakt en richting Dombas. Op zoek naar een hut.
Bij de eerste camping stonden mooie hutten, maar het was schier verlaten en niemand reageerde op de bel. We zijn naar een camping gereden tussen dombas en Hjerkkinn. Ik vond ze beetje troosteloos eruit zien. We konden eigenlijk niet terecht want alle hutten van campings in de buurt waren verhuurd aan Noren die met een 'schiet-festijn' meededen dat weekend. We zijn verwezen naar Dovregubbens Hall. http://www.dovregubben.com/
Mooie hutten, het is vooral een pleisterplaats voor mensen die er komen lunchen of koffie drinken. Er was niks te doen voor de kinderen, maar het geheel oogde gezelliger dan enkele campings die we hebben gezien daar en het lag mooi centraal. Vandaaruit zouden we eigenlijk naar Geiranger gaan, maar er was geen hut voor 5 personen voor 3 dagen verkrijgbaar. (het werd ook weekend). We hebben het er niet op gewaagd, omdat in in Geiranger toen echt 10 graden max was met veel regen. Toen richting Gaupne, daar scheen ook de zon en was het 18 graden. Gekeken bij camping Nymoen. Op zoover zeer goede beoordeling. Het zag er zeer netjes maar ook saai uit. Daarna naar camping Dalsoren die ik hier als tip van Jo had gekregen. (in Luster) Ligt prachtig aan het Fjord. Een bakker (de enige die ik in Noorwegen heb gezien!!!) en supermarkt op loopafstand, en vooral tegenover de camping voetbalveld, en speeltuin. Camping heeft prachtige grasmat voor kampeerders. Hutten waren ok. Even wennen want minder mooi dan Dovregubbens Hall. Maar ook stuk goedkoper. Eerste plek waar ook aantal NL kinderen waren, dus er kon samengespeeld worden.
Daarna naar Camping Tvinde nabij Voss. Andere campings die we hadden gebeld omgeving Aurland/Gudvangen etc hadden geen hut meer vrij voor 3 dagen voor 5 personen. Camping Tvinde nog wel. De setting van de camping was beetje troosteloos enerzijds, huisjes ook niet heel mooi, maar praktisch en wel fijn een overkapte kleine veranda. Wel mooi: meteen naast de grote waterval dus hele dag uitzicht op touringcars vol aziaten. Voor kinderen was er een trampoline en wip. Verder genoeg ruimte om te voetballen.
Rondom Kinsarvik etc zaten campings vol. Daarna zijn we naar het Roldal Hyttegrend gegaan, mooie hut met veranda. Helaas konden we daar maar 2 nachten blijven. Daarna door naar Camping Neset in Byglandsfjord, Setesdal. De camping vonden we eigenlijk te groot, maar de kinderen wilden niet meer weg na aanzicht van het air-springkussen ;-) Ook daar weer gekampeerd. De hutten zonder wc/douche waren daar vrij basic. We hebben de boot wel twee dagen eerder teruggenomen. Het verwachte mooie weer in Evje bleef uit het werd grijs en koud. We hebben in Denemarken nog aantal dagen op camping Skiveren gestaan en genoten van de 21 graden en de zon en de mooie omgeving. Prachtige camping ook met heel net sanitair, prachtige keukens met zelfs ovens! Camping waar je hand niet hoeft om te draaien voor taart en lasagne te bakken!!

We hebben weinig regen overdag gehad. Maar we vonden het wel te koud om bv te kunnen kajakken of raften. Als we in de gelegenheid waren stond er altijd wel een gure wind op het water. In Gaupne is een prachtig overdekt zwembad met snelle glijbanen. In Hovden (Setesdal) lag ook zo'n mooi zwembad (maar daar zijn we niet geweest, wel in Gaupne). Ideaal voor als het weer idd te slecht om buiten te zwemmen.
Voor mensen die zich afvragen waar je kunt kajakken. Aan bijna elk fjord is wel de mogelijkheid. Nabij Luster zit in Marifjora in aanbieder, bij Flam zitten aanbieders, bij Nigardsbreen kun je kajakken (denk reserveren bij bezoekerscentrum). In Voss kun je bijna alles regelen wat je wilt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
15-8-2015, 13:52 uur

vervolg (mijn tekst was te lang ;-))


Wanneer we noorwegen nog een keer bezoek brengen reserveer ik vooraf hutten. Ik vond het heel gesjouw met de aanhanger. En hoewel we vroeger met liefde elke 3 dagen ons tentje afbraken en weer opbouwden is dat toch heel anders met 3 kinderen (en hun matten en hun slaapzakken pfff)
Ik was wel blij met onze slaapzakken, die vond ik frisser dan meeste dekbedden in de Hyttes die we huurden. Eigen kussens hadden we ook bij.

Verder: ondanks dat het meestal maar tussen 10 en 15 graden was hebben we genoten. Vroeg me wel af of er 'normaal' (bij een warmere zomer) ook nog op zoveel plekken nog zoveel sneeuw ligt.
Bij de Nigardsbreen kun je een familyhike doen van een uur voor kinderen vanaf 6 jaar. Onze jongste was nog net geen 6 maar mocht wel

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
15-8-2015, 13:56 uur

oh en toen vergat ik groot deel van mijn tekst te kopieren... enfin je kunt ook een toch van 3 uur boeken bij nigardsbreen, zeker als je grotere kinderen hebt kun je dat doen. Want dat uurtje smaakte naar meer. Het was ook vrij eenvoudig. (dat uurtje).

Tot zover even mijn laptekst ;-) sorry.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Franka Birkelund camping
15-8-2015, 14:25 uur

Hei Mar, omdat het de koudste zomer ( en ook het koudste voorjaar) Bij ons is het nu sinds een week of 2 sinds misschien wel 50 jaar is ligt er overal nog veel sneeuw. Normaal is in juli bijna overal de sneewuw gesmolten en is de temperatuur tussen 20 en 25 graden. Bij ons is het nu sinds een week of 2 warmer en de afgelopen dagen rond 20 graden. Omdat we gunstig liggen (achter de bergen) valt de meeste regen aan de westkust ( voor de bergen) en valt er bij ons relatief weinig regen. Dus daar kun je pech mee hebben als je veel aan/ bij de kust zit. Je bent ook bij veel erg toeristische plekken geweest, waar vooral ook de Noren vakantie vieren ( bijv. Lillehammer, Geiranger, Gaupne, Voss en Kinsarvik) daar moet je de hytter echt reserveren, zeker als je met 5 personen bent. De dekbedden en kussens in de hytter horen gebruikt te worden met een dekbedovertrek, laken en kussensloop. Ik merk bij ons vaak dat mensen denken dat ze zonder laken op de bedden en en zonder dekbedovertrek onder de dekbedden kunnen gaan liggen, dat is niet de bedoeling. Het gebruik van een slaapzak kan ook bijna overal en anders kun je beddengoed huren of kopen (wegwerp). Fijn om te lezen dat julie een goede vakantie hebben gehad! Groet Franka

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Franka Birkelund camping

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
15-8-2015, 20:33 uur

Was wel mooi, op de mooie route van Lom naar Gaupne (weg 55?) waren ze in de sneeuw nog aan het langlaufen ;-)
Nabij Dombas had ik natuurlijk de pech in een 'shooting-event' te komen waarbij paar 1000 bezoekers kwamen dat weekend ;-) En meer tentkampeerders zag ik een hut reserveren. T was inderdaad koudste zomer sinds 20 jaar (of 50 zoals jij zegt?) hebben wij mooi meegemaakt! ;-) Goed weer voor de gletsjers zullen we maar zeggen.
Wat ik van te voren niet bedacht zou hebben: de enorme hoeveelheid Aziaten die Noorwegen bezoeken. Overal, bussenvol waren ze aanwezig (uiteraard omdat ik al die toeristische plekken bezocht).

Een volgende keer wordt het alsnog Geiranger, Andalnes, Runde, en zo omhoog naar Trondheim. En ohja nog in de buurt van Eidfjord, door stommigheidje met navigatie had ik route via Utne naar Roldal ipv via Eidfjord..nouja... Dus de kou heeft ons niet weerhouden om nimmer terug te keren.(kouder kan de zomer toch niet meer worden de komende jaren ;-))

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
15-8-2015, 21:50 uur

Hoi Mar, leuk dat je zo uitgebreid verslag deed. Voor mij ook weer nieuwe wetenswaardigheden, zoals de zwembaden. Inderdaad handig bij regenachtige
dagen. En de familie-gletscherhike is vast ook wat voor ons een volgende keer.

Wat betreft het beddengoed: voor een gezin nemen we zoals Franka voorstelt inderdaad eigen hoeslakens,slopen en onderlakens mee. Van de laatste ook een 2persoons ivm het ruimere onderbed dat je vaak in hytter tegenkomt.

Misschien tot een volgende keer op dit forum!
groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Saskia
15-8-2015, 21:34 uur

Wij zijn vandaag teruggekomen uit Noorwegen. We hebben een heerlijke vakantie gehad! Wij hadden qua weer meestal bewolkt, met elke dag wel een regenbuitje en elke dag ook wel (even) zon. Vooral de laatste paar dagen in Oslo waren heerlijk, toen hadden we 22-24 graden en een strakblauwe lucht. Het was inderdaad frisjes, zo rond de 10 a 16 graden, maar gelukkig geen last van gehad, aangezien we windjacks meehadden.

Wat betreft de hytter: wij hadden ze zoals eerder al gezegd van te voren geboekt via het internet. Ter plaatse is alles keurig gegaan. Alle hyttes stonden voor ons klaar en eigenlijk geen een viel tegen.

Wathne camping in Tau (op 20 minuten van Preikestolen en Stavanger): Dit was onze eerste hytte. Het huisje was niet heel groot, maar wel knus en had twee slaapkamers (totaal voor 4 personen). De kinderen vonden het stapelbed heel cool. Dat hadden ze trouwens heel vaak, stapelbedden. Op de camping waren twee trampolines en nog wat kinderspeelgoed (stepjes, tractors en soort van zandbak). Verder was er een meertje (nu te koud om te zwemmen helaas) en riviertje, waar de kids heerlijk dammetjes in gebouwd hebben. Wat ons opviel is dat in de hyttes die wij bezochten overal wc-papier, handzeep, afwasmiddel, doekje, handdoek/theedoek hadden. Onze meegebrachte hapjespan hebben we eigenlijk maar in 1 huisje nodig gehad.
Het huisje had ook een veranda, waar we twee namiddagen een heerlijk zonnetje hadden. Vanaf deze camping hebben we hele leuke wandelingen gemaakt: een sprookjeswandeling door het bos met allemaal houten poppen/dieren, de preikestolenwandeling en de wandeling naar de manafossen (erg mooie waterval, korte, maar steile wandeling, de kinderen vonden het klimmen 'cool')


Kinsarvik Camping in Kinsarvik
Mooie luxe camping met verschillende types huisje. Wij hadden type 3 en die was voor 5 personen. We stonden aan de voorkant, met gelijk uitzicht op het fjord. Echt zo mooi (ook al hebben we geen zonnig fjord gezien)! In het huisje zat ook een sauna. Bij de camping zat een groot trampolinekussen wat de kinderen natuurlijk weer erg mooi vonden. 5 minuten vanaf de camping start een zeer mooie watervallen wandeling. We hebben ze allemaal gezien. Ook op 5 minuten van de camping zit het waterpretpark. We zijn er niet geweest, want het weer was er niet naar. Ze hebben ook binnen van alles te doen, maar dat vonden we een beetje zonde van het geld.
Alle hyttes waren vol in de tijd dat wij er zaten, dus we waren blij met de reservering.

Airbnb huisje in Steinklepp (dichtbij Borgund)
Onze eerste kennismaking met airbnb. Dit rode noorse huis was voor 5 personen. Het had een hele mooie aangelegde tuin en stond in het dorpje Steinklepp. Er was ook een camping op 2 minuten. Vanaf het huisje kon je gelijk naar een waterval wandelen (hebben wij niet gedaan). De Borgund Stavekirke is op 5 minuten rijden. Vooral de buitenkant is erg indrukwekkend. Je kunt er ook mooie wandelingen maken. We hebben vanuit dit huis ook een rondvaart gemaakt door de fjorden vanaf Flam (een aanrader!). Het huis was het vakantiehuis van de eigenaresse en stond vol met schilderijtjes, vaasjes, kleedjes etc. Wat erg fijn was, was de wasmachine. Ook kon je rendiervlees (lag in de vriezer) kopen. De eigenaresse was ook jaagster :)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Saskia

Re: Hytter in Noorwegen

, Saskia
15-8-2015, 21:44 uur

vervolg hytter:

Melkevoll camping in Oldendalen
Deze camping ligt vlak onder de Briksdalbreen. Wij hadden een zeer ruime hytte voor 7 personen. De woonkamer was heerlijk ruim, met hoekbank en we hadden een ruim terras (niet echt op gezeten, was niet zo zonnig). Badkamer met heerlijke douche. Op de camping was een klein speeltuintje (schommels, glijbaan, wip). Vanaf ons huisje zag je twee gletsjers, zo mooi! En ook een enorme waterval.
Vanaf de hytte kun je naar de Briksdalbreen wandelen, en naar de Melkevoll breen (vanaf de camping). Bij de camping zit een klein cafeetje. De dichtst bij zijnde winkel is in Olden (24km rijden).
Ze hebben hier 5 hyttes. Ze waren allemaal vol toen wij er zaten. Onderweg naar de Briksdalbreen liggen nog meer mooie campings aan het meer. Vlak in de buurt ligt ook de plaats Loen. Ook Loen ligt aan een meer, heel mooi groen met de zon erop en ook daar liggen heel mooie idyllische campings (voor tentkampeerders zou ik daarvoor kiezen). Aan de weg vanaf Loen liggen ook twee gletsjers waar het een stuk rustiger is dan bij de Briksdalbreen: de Bodalgletsjer en de Kjenndalgletsjer. Wij hebben naar allebei gewandeld. Je moet 40 kronen tol betalen om de weg naar beide gletsjers te mogen rijden. Het is echt heel mooi daar.

Aurdal fjell camping (Valdres omgeving/Fagernes)
Erg mooie en ruime hyttes (stuk of 22). Geen tenten. Wij hadden er een voor 8 personen op de tweede verdieping. De camping ligt op een berg om 1030 meter hoogte. Je moet er met een tolweg (20 kronen) naartoe. Het uitzicht is prachtig! De eigenaressen zijn heel vriendelijk en runnen in de receptie ook een cafeetje. Waar je lekkere wafels, kaneelbroodjes maar ook soep en pizza kunt bestellen.
Gelijk vanuit het huisje kun je wandelen. Er zijn ook diverse (zwem) meertjes. Deze camping ligt op 3 uur vanaf Oslo.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Saskia

Re: Hytter in Noorwegen

, Saskia
15-8-2015, 22:01 uur

In Oslo zaten we in een appartement (penthouse), via airbnb. Het appartment lag in een buitenwijk in Oslo (Bjerke, halte Stig). Met de bus waren we in 15 minuten in het centrum. Het appartement had een garage voor onze auto, dus ideaal! Het appartement was voor 5 personen en had een heel groot terras. Buiten was een groot grasveld met speeltoetstellen. De supermarkt was op 5 minuten lopen.

In Oslo zijn we op de reis ernaartoe naar het Summerpark geweest bij de Holmenkollen. Dat is een klimpark (klatreparken) voor kinderen (en volwassenen) vanaf 110 meter. Ze hebben er diverse klimparcoursen, echt erg indrukwekkend en midden in de bossen. Er is voor de allerkleinsten ook een parcourtje waar geen klimattributen nodig zijn en ook nog een parcourtje voor kinderen vanaf 1 meter ongeveer. Zorg er wel voor dat je op tijd bent. Wij moesten 2 uur wachten ....
In Oslo zijn we naar het Radhuset (gemeentehuis, echt heel mooi van binnen), naar het schiereiland met de boot en daar naar het Vikingmuseum (met drie Vikingschepen en attributen die gevonden zijn in de Vikingschepen), Vigelandspark met de beelden (ook een grote speeltuin zit erbij) en het koninklijk paleis. We hebben bij de haven ook nog rondgelopen (leuk sfeertje). We kochten aan de haven ook een 24 uurs kaart voor de tram/bus. Handig.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Saskia

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
16-8-2015, 19:01 uur

Ook jij geeft erg veel nuttige info, Saskia! Leuk dat je veel gewandeld hebt bij de gletschers bij Loen en Olden. Wat is het daar mooi he?
groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
16-8-2015, 9:48 uur

Leuk om te lezen saskia. Mooie tips voor een vriendin die in een volgende vakantie met de kinderen ook wil gaan, en echt wat meer luxe huisjes wil.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Susan
16-8-2015, 19:17 uur

Win hadden dit jaar een huttentocht geboekt, maar ik zou dit niet meer doen. Het is wel goed bevallen hoor, maar onze ervaring was dat er nog overal voldoende hutten te krijgen waren. Zo kun je toch zelf bepalen waar je het liefst slaapt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Susan

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
16-8-2015, 19:49 uur

Susan, jij had toch via een touroperator geboekt? Wellicht dat de hutten dan meer vaststaan. Saskia heeft alle hutten vooraf gezocht op internet en thuis al geboekt. Zo kwam ze terecht op plekken waar ze ook graag wilde. Is ook een mogelijkheid. Via touroperator kom je al snel dat je ergens 3 of 4 dagen moet blijven, terwijl je zelf ook makkelijk 2 dagen kunt boeken als je dat ergens zou willen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Franka Birkelund camping
16-8-2015, 20:44 uur

Bij de meeste touroperators kun je ook voor 1 of 2 dagen boeken. Als je een vastgestelde rondreis boekt zit je natuurlijk vast aan het aantal dagen dat in de rondreis staat.
Groet Franka

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Franka Birkelund camping

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
16-8-2015, 21:02 uur

Maarrr ik moet zeggen dat ik vooraf ook niet precies wist wat ik moest verwachtten, daarom vond ik het ook lastig om ergens 3-4 dagen vast te leggen, en was dat de voornaamste reden om een tent mee te nemen. Nu na kennismaking met Noorwegen zou ik het voor een volgende keer beter kunnen inschatten. Zeker het rijden van A naar B. Op de een of andere manier deden we soms 6 uur over 180 km ;-)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Mar
16-8-2015, 21:02 uur

Maarrr ik moet zeggen dat ik vooraf ook niet precies wist wat ik moest verwachtten, daarom vond ik het ook lastig om ergens 3-4 dagen vast te leggen, en was dat de voornaamste reden om een tent mee te nemen. Nu na kennismaking met Noorwegen zou ik het voor een volgende keer beter kunnen inschatten. Zeker het rijden van A naar B. Op de een of andere manier deden we soms 6 uur over 180 km ;-)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mar

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
6-12-2015, 21:27 uur

Even omhoog voor Mieke.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Corine
12-8-2016, 16:23 uur

Net terug uit het prachtige Noorwegen....
Ook wij hebben verbleven in hytters met onze 3 jongens. We hadden van te voren geen reserveringen gedaan.
Wij hebben grote verschillen ervaren in prijs en beschikbaarheid (van 370 tot 700 kronen).
Door het mindere weer was een warme hytter wel prettig!
Enkele keren echt langer moeten zoeken naar iets betaalbaars, maar elke keer iéts gevonden. Leuke verschillen gezien!
Wel hebben we geregeld een 4 persoons hytter gehad (matje op de grond erbij of op de bank), omdat 5 persoons niet zo makkelijk te vinden is.
Bij de fjorden is het lastiger iets te vinden, is onze ervaring, maar niet perse duurder.
Ach, in Italië betaal je ook zo 50 euro per nacht op een camping, maar dan in je eigen tent....

reageer op dit bericht in het forum

Re: Hytter in Noorwegen

, mar
2-1-2017, 12:38 uur

ik gooi dit topic even omhoog zodat het wat makkelijker te vinden is voor nieuwe noorwegengangers. Doe er je voordeel mee marc.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mar

Re: Hytter in Noorwegen

, Loïs Terpstra
9-1-2017, 22:42 uur

Hi,
Wij gaan dit jaar in de eerste 3 weken van september een trektocht door, voornamelijk, Noorwegen maken.
Hadden eerst met de caravan willen gaan maar na het lezen van dit topic mag deze thuisblijven en nemen we tent, kampeerspul en eigen beddengoed mee.
Ook nemen we onze hond mee. Ik ben al op de hoogte met de voorwaarden die in Scandinavië gelden vwb de hond. Mijn vraag is of Bijke welkom is in de hutten?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Loïs Terpstra

Re: Hytter in Noorwegen

, Robertb
10-1-2017, 13:51 uur

Hei Loïs,

het is niet met zekerheid te zeggen of jullie homd in alle hytter mag. Soms wel, soms niet.

Iets anders: je gaat in september en hebt een caravan.
Tav september, hou rekenschap met kou en vorst aan de grond. Houdt ook rekenschap met dat het seizoen gedeeltelijk over is en dat een deel campings al zijn gesloten.
Dan de caravan, waarom laat je de caravan thuis? Als je de E-wegen in Noorwegen neemt kom je niet zo snel in de problemen. Als we niet over 2.50m breedte praten. De ANWB-routekaart geeft betrouwbaar aan waar het wel en niet betrouwbaar is te rijden. Een uitzondering zou rv 13 Odda-Kinsarvik zijn.

Succes, Robert

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Robertb

Re: Hytter in Noorwegen

, Karin
5-2-2018, 17:15 uur

Wij gaan deze zomer een rondreis maken en zelf de hotels, airbnb, en hytte reserveren maar wij vinden de afstanden lastig in te schatten. Weet je of van Oslo naar Mandal te ver is voor 1 dag? 370 km.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Karin

Re: Hytter in Noorwegen

, Karin
5-2-2018, 17:16 uur

Wij gaan deze zomer een rondreis maken en zelf de hotels, airbnb, en hytte reserveren maar wij vinden de afstanden lastig in te schatten. Weet je of van Oslo naar Mandal te ver is voor 1 dag? 370 km.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Karin

Re: Hytter in Noorwegen

, Karin
5-2-2018, 17:36 uur

Sorry mailadres geest fout. Nogmaals hetzelfde bericht graag reageren op deze

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Karin

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
5-2-2018, 22:01 uur

Hoi Karin,
Er is veel geschreven over afstanden in Noorwegen. Als je in het zoek venster 'afstanden' intoetst vind je een leerzaam stukje van Robertb in 'eerste keer Noorwegen' uit 2013 .

Om je vraag te beantwoorden: Mandal is te ver voor 1 dag vanuit Oslo. Ik zou een overnachting zoeken in of bij een gezellig kustplaatsje als Kragero, Risor o.i.d.

groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Mari
10-2-2018, 12:54 uur

Beste Erik,

vanuit Mandal naar Oslo in 1 dag is prima te doen, zeker als je de 'snelweg' neemt. Je moet er alleen de tijd even voor uit trekken maar het is, zoals ik al eerder zei heel erg goed te doen. Vanaf Mandal is het zo'n 4,5 uur rijden naar Oslo, niet erg dramatisch te noemen dus.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mari

Re: Hytter in Noorwegen

, erik
10-2-2018, 13:46 uur

Hoi Mari,
Fijn dat je dit doorgeeft, ik hoop dat Karin dit nog leest.
Sorry, Karin.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: Hytter in Noorwegen

, Karin
10-2-2018, 22:20 uur

Ja hoor ik heb het gezien. Dank 👍

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Karin
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug