Tol met een vrachtwagen camper

, Arjaan
12-4-2018, 16:06 uur

Beste forumleden,

Komende zomer doe ik o.a. Noorwegen aan met de camper van mijn ouders. Omdat de camper op een vrachtwagen kenteken staat (Max gewicht van 7ton) zal deze in de categorie zware voertuigen terecht komen wat resulteert in vaak dubbele tot wel vierdubbele prijzen.

Er is een uitzonderingscategorie voor campers en kleine bussen (M1 categorie). Ik heb via de site van autopass ondervonden dat een autopass tag verplicht is bij zware voertuigen die in de M1 categorie willen horen.
Deze heb ik aangevraagd en hierna moest ik contact opnemen met de tolweg beheerder voor het overleggen van documentatie.

Deze geven aan dat dit bij autopass moet, autopass geeft aan dat dit niet nodig is per mail en na telefonisch contact geven ze aan dat ik moet registreren bij EPC PLC (bedrijf wat de buitelandse tol heft voor autopass). Op de site van EPC PLC staat dat ik weer naar autopass moet voor dit soort voertuigen..

Kortom ik snap er niks meer van! Wie heeft hier ervaring mee, of een tip om te zorgen dat ik niet voor verassingen kom te staan?

Bedankt!

Groeten Arjaan

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Arjaan

Re: Tol met een vrachtwagen camper

, mari
12-4-2018, 17:47 uur

Gewoon niet aanvragen en gewoon wachten tot de rekening op de mat valt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mari

Re: Tol met een vrachtwagen camper

, Arjaan
12-4-2018, 22:26 uur

Dit kan, enkel de mogelijkheid om goedkoper uit te zijn met een autopass tag en eventuele korting op de tolheffing draagt voor mij bij aan een fijne reis. Als ik dit niet belangrijk vond had ik uiteraard geen bericht geplaatst op dit forum en was ik gewoon gaan rijden.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Arjaan

Re: Tol met een vrachtwagen camper

, Marten
12-4-2018, 23:46 uur

Ik heb me nog nooit aangemeld en ben altijd met auto en caravan, samen meer dan 4 ton.
Het is aan de wegbeheerders in Noorwegen om hun tolgeld te innen en wat mij het beste bevalt is niks te regelen van te voren, maar gewoon de rekening af te wachten.
Ieder kenteken wordt nl. gefotografeerd ( en de rest), maar tot nu toe krijg ik niet achteraf, naar is gebleken, de rekening gepresenteerd van elk tolpoortje dat ik passeer. Reden is me onbekend maar blijkbaar is niet iedereen bij de EPC aangesloten die dat moet regelen voor buitenlanders.
Niet moeilijk doen dus.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marten

Re: Tol met een vrachtwagen camper

, mari
13-4-2018, 10:04 uur

Het gedoe wat je er mee hebt weegt niet op tegen die paar extra euro's die je nu betaald wanneer je jezelf niet aanmeldt. Als dit wel mee speelt kan je mss beter op de fiets naar Noorwegen komen, dan betaal je helemaal geen tol;)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mari
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug