tent of vouwwagen

, Elke
13-3-2018, 23:38 uur

Hallo allemaal!

ik en mijn vriend willen komende zomer naar Noorwegen gaan voor 3 tot 4 weken en we komen er niet over uit of we met een tent gaan of met een vouwwagen.

geen van ons heeft ervaring met het rijden met een vouwwagen, hoe is het om hier mee te rijden en te overnachten?

zijn in Noorwegen de (Bos) wegen goed genoeg om met een vouwwagen over heen te rijden, en zo niet gaat dan de vouwwagen niet stuiteren op het wegdek?

zelf ben ik al bezig met een pro's & Con's lijstje op te zetten maar hier komt iedere keer het zelfde uit terug, of het wel mogelijk is om met een vouwwagen overal te komen en of wij er ook mee kunnen wild kamperen.

mijn vriend en ik zijn voornamelijk gemak zoekers dus opzetten en afbreken het liefst zo makkelijk en snel mogelijk, en een lekker plekje om naar toe te keren na een flinke wandeling.

wat zouden jullie ons aanraden?
Tent of Vouwwagen

groetjes!

Elke

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Elke

Re: tent of vouwwagen

, Duijf
14-3-2018, 10:17 uur

Als je voor 'wild kamperen' kiest: altijd een tent. Veel makkelijker zoeken, soms is je kampeerplekje een paar meter van waar je de auto kunt parkeren.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Duijf

Re: tent of vouwwagen

, erik
14-3-2018, 21:08 uur

Hoi Elke,

Helemaal eens met hr Duijf. Je zou de vouwwagen thuis kunnen laten, tent in de auto en als het weer te koud of te nat is om lekker te kamperen dan kun je in Noorwegen gemakkelijk een hytte huren. Dan blijf je warm en droog.
Zie het topic 'hytter in Noorwegen' een stukje naar beneden ,of via de zoekfunktie op dit forum zoekterm '(vrij) kamperen' intoetsen voor meer info over wild kamperen.

groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: tent of vouwwagen

, Joeri
15-3-2018, 21:15 uur

In een vouwwagen blijf je ook warm en droog :)

Wij zijn echte vouwwagen kampeerders, geeft namelijk veel meer luxe als een tent, en je kunt veel meer bagage meenemen (ook een petroleumkacheltje bijvoorbeeld). Hytters hebben we echt niet nodig. Wildkamperen kan wel, maar je hebt wel wat meer ruimte nodig en bent gebonden aan plaatsen die met de auto bereikbaar zijn.

Je kunt met een vouwwagen in de regel overal komen waar je met een auto zonder vouwwagen ook kunt komen, het is immers een lichte en smalle aanhanger van max 750kg.

Let wel; onder de vouwwagens zijn er snelopzetters en 'bouwwagens'. Omdat je in Noorwegen vaak doortrekt is een snelopzetter wel fijn. Daar ben je vaak minder tijd mee kwijt als met een grote gezinstent opzetten.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Joeri

Re: tent of vouwwagen

, mar
18-3-2018, 20:36 uur

Hoe kamperen jullie dan normaal? Met een tent? Kun je een vouwwagen dan van iemand lenen?

Een vouwwagen rijdt supereasy, maar het is wel handig dat je met het ding ook achteruit kan rijden!!!!!!!!!! Dus dat zou ik sowieso eerst even goed oefenen.
De gewone wegen in Noorwegen zijn uitstekend. De boswegen.. nou ligt wellicht aan de weersomstandigheden.

De ene tent is de andere niet, zo ook met vouwwagens. Met welk merk vouwwagen zou je dan gaan kamperen?

Wanneer je met de vouwwagen gaat zonder '100' keurmerk, mag je er in Duitsland maar 80 mee rijden, dat kan best een eind zijn wat niet zo opschiet. (of je moet in noordoostgroningen wonen ;-)) Voor Denemarken weet ik het zo niet. Met alleen tent in kofferbak kun je dus wel beter doorrijden. Voor Noorwegen maakt het niet zoveel, je gemiddelde snelheid per uur ligt daar gewoon stuk lager.
De aanhanger kan ook nog wellicht uitmaken voor de prijs van de overtocht met de boot. Ook daar zou je eens naar kunnen kijken.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mar
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug