Zoveel mogelijk info nodig, kamperen, must do's etc.

, Wanderlust
1-12-2017, 9:39 uur

Hoi allemaal,

Volgendjaar wil ik mijn vriend verrassen met een week of 1,5 week Noorwegen. Hij wil heel graag nog een keer daar (zalm) vissen, de gevangen vis bereiden en eten, en vervolgens langs het water in een tent slapen.

Nou heb ik wat gelezen over vis vergunningen, dus daar vroeg ik me het een en ander over af (wat voor vergunning, waar te regelen, voor de reis of als je daar bent?)

Ook vroeg ik me af of iemand deze ervaring al heeft gehad en tips heeft. Wanneer kan je het beste gaan, waar in Noorwegen is het mooiste om deze ervaring op te doen? Een tent kan je misschien beter daar regelen? Waar moet ik rekening mee houden etc.

Bovenstaand is natuurlijk waarvoor hij zo graag naar Noorwegen wilt, maar het lijkt me ook leuk om nog wat typische dingen te doen die je MOET doen in Noorwegen.

Alle tips en ervaringen zijn welkom.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Wanderlust

Re: Zoveel mogelijk info nodig, kamperen, must do's etc.

, JoB
2-12-2017, 23:31 uur


Wat vissen betreft zou ik op zalm niet te veel rekenen. Zalm vissen is een soort van loterij, die je als vreemde meestal niet wint. Het is sowieso lastig om als buitenlander zonder voorbereiding op stromend water iets fatsoenlijks te vangen, al is het maar dat je het water niet leert kennen. Zeker niet als je anderhalve week hebt.
De vergunning die je nodig hebt op wateren waar zalm en zeeforel zwemt is bij het postkantoor te halen is een jaarvergunning en is redelijk prijzig wanneer je kort vist. In mijn herinnering is dat ongeveer 75 euro.
Daarnaast heb je nog een vergunning nodig van de rechthebbende en die geldt meestal voor 24 uur en varieert per rivier. De beste zijn ook het duurste natuurlijk.

Meer kans op iets eetbaars vindt je op de fjorden. Dat zal geregeld makreel, koolvis of pollak zijn.
Je hoeft in dat geval geen rekening te houden met een vergunning, die is niet nodig op wateren waar eb en vloed van toepassing zijn.
In de regel merk ik dat, hoe noordelijker je gaat, hoe beter het wordt.
En zeewater dat stroomt heeft veruit de voorkeur.
Overigens is ook de visserij in Noorwegen in kwaliteit nogal afgenomen de laatste 15 jaar. Je zult echt soms moeten werken voor een visje.
Een en ander hangt ook sterk af van de plaats en manier waarop je vist.

Ik heb de indruk dat vissen niet echt besteed is aan de gemiddelde forumbezoeker (ook prima) maar als je meer gedetailleerde info nodig hebt , dan ben je welkom om via een pb te communiceren om het forum niet te belasten met info die bijna niemand interesseert.

Groet JoB

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar JoB
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug