rondreis met kids

, Petra
28-8-2017, 23:17 uur

Wij willen volgend jaar een rondje Noorwegen doen met 3 ondernemende kids van 10,12 &15 jaar oud.
Graag willen we starten in Oslo, ivm vriendenbezoekje. Op ons lijstje staat Geiranger, Jostedalsbreen, Trollstigen en liefst langs de kust terug.
Ik zou graag een dag of 4 ergens verblijven en dan weer verder reizen,totaal ong 14 dagen.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
Terugreis maakt niet uit, ik dacht zelf aan Kristiansand?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Petra

Re: rondreis met kids

, erik
28-8-2017, 23:27 uur

Hoi Petra,

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: rondreis met kids

, erik
28-8-2017, 23:57 uur

Hoi Petra,
Als je niet langer naar Noorwegen kunt dan 14dagen dan zou ik de stops korter maken, of minder noordelijk gaan. De route die je in je hoofd hebt leent zich beter voor een drieweekse reis, in dat geval zou je wel kunnen rondkomen met stops van 3of 4 overnachtingen. Dus zelf maar even kijken wat bij jullie mogelijk is.

Noorwegen biedt veel mogelijkheden voor ouders met ondernemende kinderen. Veel woeste natuur, avontuurlijke wandelingen naar gletschertongen en watervallen, misschien zelfs een gletscherwandeling.....
Dit jaar zijn wij zelf ook weer bij de westkust geweest(vogeleiland Runde), zo mooi daar!

Hoe wil je overnachten, caravan, hytter? Wil je de overnachtingen van te voren vastleggen of op de bonnefooi? Misschien heb je dan iets aan het topic 'hytter in Noorwegen'. Dit vind je eenvoudig door deze term in het zoek venster in te geven. Dit kun je ook doen met andere zoek termen, zoals 'Geiranger','Nigardsbreen', of andere plaatsen was je langs wilt komen. Er is al veel over geschreven.

Als je toch graag de Geiranger en Trollstigen in je reis van 2 weken wilt hebben is het misschien slim om dan vanuit Bergen of Stavanger terug te varen naar Hirtshals. Dan kun je een mooie tocht maken zonder teveel te haasten.

Ik hoop je een beetje op weg te hebben geholpen,

groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: rondreis met kids

, Petra
29-8-2017, 7:22 uur

Hoi Erik,
bedankt voor je reactie.
Hier kan ik wel wat mee, ik wil liever de overnachtingen vastleggen en dan beter 3 nachten en dan weer een stukje verder.
We willen graag zoveel mogelijk zien in die tijd. Runde ziet er inderdaad ook geweldig uit! Lastig om te bepalen waar ik ongeveer de stops moet plannen, aangezien je over een korte afstand in Noorwegen toch wat langer doet dan in Nederland. Bergen is misschien wel de beste optie om weer op de boot te stappen denk ik..Ik ga nog eens puzzelen, bedankt!
Gr,Petra

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Petra

Re: rondreis met kids

, erik
29-8-2017, 15:05 uur

Om je een idee te geven van rijdbare dagafstanden: je zou dit rondje goed kunnen rijden in 14 dagen, in drie of vier etappes:

-Oslo-rv51(Fagernes/Randsverk) naar Lom. Leuk plaatsje, op kruising, je kunt daarvandaan Jotunheimen in ,of richting Bismo, of naar het mooie Ottodal.
http://aktivilom.no/?lang=en

http://klimapark2469.no/ , erg leuk met kinderen. er is een ijsgrot gemaakt,incl. glijbaantje,. Hoog in de bergen. leerzaam ook, je leert er over klimaatverandering en permafrost. Wel even checken of het nog bestaat volgend jaar, de ijsgrot zou slechts een jaar of 3 kunnen blijven was de schatting.

-Lom-regio Olden/Stryn/Loen. gletschergebied, oa Briksdals-en Kjendallsbreen. lees er meer over op dit forum. Ook kun je vandaaruit naar Geiranger/Dalsnibba rijden voor een dagtocht. Trollstigen ligt dan te ver weg vind ik.
Als je graag naar Runde wil dan zou dat hiervandaan met een hele flinke dag wel kunnen. De papagaaiduikers zie je tot begin augustus , en komen rond zonsondergang ( uur of 8,9) aan land. Wij hebben ze dit jaar (half augustus) niet gezien. De wandeling over de berg is een stuk minder drassig geworden dan jaren geleden. Er is een goed pad neergelegd. Inderdaad prachtig uitzicht over de archipel en de besneeuwde toppen op het vasteland.

De 3 campings aan het Oldevatnet zijn alle drie super, met uitzicht op de gletscher. Er zijn veel korte wandelingen naar gletschertongen te maken:

https://www.sanmarko.nl/nl/Vakanties_/Noorwegen/Jostedalsbre en/Briksdalsbreen.aspx

-dan naar regio Balestrand, daar kun je de Gaularfjellet op, prachtweg 13. Niet ver van de top loopt Fossestien, een goed begaanbaar wandelpad door ruige natuur en watervallen( fossen)

-en dan via de 13 over de Viksfjellet en Voss naar Bergen. Een flink traject, niet geschikt als 's-middags de boot gaat...

Alle variaties op deze route zijn even mooi, het gaat me er alleen even om jou een beeld te schetsen wat er mogelijk is. Maak de planning niet te strak, en houd rekening met minder mooi weer, waardoor bv Dalsnibba en Runde in het water kunnen vallen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: rondreis met kids

, Petra
30-8-2017, 8:10 uur

O ja! Helemaal super dit!😀👍
Nu kan ik enigszins mijn overnachtingen gaan plannen, nu weet ik dat die afstanden te doen zijn in die tijd. Trollstigen laat ik dan maar varen denk.. zijn er op deze route ook Staafkerken te vinden?
Reuze bedankt voor de tips! Dit maakt het al een stuk eenvoudiger!
Qua weer maakt het niet zoveel uit, als je echt mooi weer wil, kun je beter naar het zuiden gaan😂...we rekenen in Noorwegen niet op supermooi weer, dan valt het ook niet tegen😉 We kijken er nu al naar uit!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Petra

Re: rondreis met kids

, erik
30-8-2017, 16:07 uur

Ja, in Lom is een staafkerk. Die tokkelbaan over de stroomversnelling is ook heel leuk (prestafossen). En een mooi steinsenter met fossielen en mineralen, voor als je nog tijd over hebt 😊
Korte broek en regenjas maar mee.. Veel plezier met de voorbereidingen.

groet erik

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar erik

Re: rondreis met kids

, petra
4-9-2017, 7:19 uur

Dankjewel! Denk dat ik genoeg dagvulling heb voor die paar weken,hahaha
Korte broek en regenjas staan alvast op de lijst,check! Dank voor je info!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar petra
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug