Met de auto van NL naar Rovaniemi. In december. Tips?

, Irwin
10-8-2017, 14:23 uur

Beste lezers. Op 5-december vertrekken wij van Nederland naar Rovaniemi. Met de auto, via stops in Kopenhagen en Sundsval. De auto waarmee we gaan betreft een nieuwe Subaru, want vierwielaandrijving, dat leek ons gezien de winterperiode best een safe gedachte. Wie weet waar wij ons gedurende de reis op voor moeten berijden? Zijn de laatste kilometers - die tussen bijvoorbeeld Stockholm en Rovaniemi - bijvoorbeeld goed te rijden in winterse omstandigheden?

Hoe is het gesteld met de dekking van benzinestations? Kan je hier doorgaans pinnen of is cash geld aan te raden?

Alvast bedankt!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Irwin

Re: Met de auto van NL naar Rovaniemi. In december. Tips?

, Johan K
10-8-2017, 21:58 uur

Wij hebben deze route gereden in de zomer en kunnen zelf niks over het rijden in de winter zeggen. maar ik heb op een Fins forum gelezen dat de wegen met een auto met 4-wielaandrijving en goede winterbanden geen problemen hebt. Wat betreft de benzinestations hebben we overal met onze bankpas of creditcard kunnen betalen. Wel is het zo dat je in Finland vaak aan moet geven voor hoeveel geld je wilt tanken. Als de tank eerder vol is kun je het bonnetje bewaren en het geld terugkrijgen wat niet getankt is. De dekking van de benzinestations is goed te noemen.

Alvast een goede reis gewenst!

reageer op dit bericht in het forum

Re: Met de auto van NL naar Rovaniemi. In december. Tips?

, andre
16-8-2017, 20:59 uur

Ik zou het zelf niet graag doen. Ben zelf in Zuid Finland geweest met me eigen auto. Onze winterbanden zijn leuk je kan er aardig mee rijden maar alle Finnen rijden met spijkerbanden en dat is een heel verschil.
Ik heb 2 keer in Ijsland een huurauto gehad met 4 wiel aandrijving en spijkerbanden maar je merkt dan niet dat het glad is. Ja bij het uitstappen moest je je aan de deur vast houden om niet uit te glijden. Met gewone winterbanden had je stapvoets moeten rijden.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar andre
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug