Campings en weer

, Jan
8-8-2017, 9:03 uur

Ik ga jaren achtereen naar Noorwegen wat mij opvalt
Is dat de camping plaatsen veranderen in parkeerplaatsen
Voor campers sfeerloos verschrikkelijk.
Ook het weer / de zomers worden steeds natter
Ik ben er helemaal klaar mee

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jan

Re: Campings en weer

, grote smurf
8-8-2017, 14:53 uur

Ga je toch lekker naar een ander land. Qua nattigheid kan ik je vertellen dat het in Zuid Europa deze zomer kurkdroog is en genoeg campings te vinden. Of je blijft thuis en lekker genieten van je oude foto's en filmpjes

reageer op dit bericht in het forum

Re: Campings en weer

, Duijf
8-8-2017, 15:05 uur

Jan, wat mij betreft heb je helemaal gelijk. Wij kamperen nu al vijftig jaar in Scandinavie en wat we dit jaar met campers meemaakten spant de kroon.

We kamperen midden juni op een kleinschalig en rustig plekje, waar maar weinig campers en geen Nederlanders komen, komen er plotseling dertien Nederlandse campers het terrein oprijden. Een groepsreis, waarin bejaarde medelanders door de ANWB gepamperd worden: 'de ANWB regelt alles, dat is zo makkelijk!'

Alles prima, maar die dertien campers willen precies parkeren waar wij kamperen. Dertien kleine vrachtwagens op enkele meters van onze kampeerplek. Met ronkende en stinkende diesels want die dingen doen er een kwartier over om vlak te kunnen staan. Rustverstoorders. Ik heb gevraagd om privacy maar de ANWB-leiding gaf mij als antwoord dat de campingbaas dit goed vond.

Daar sta je dan als kampeerder op je kleinschalige en rustige plekje.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Duijf

Re: Campings en weer

, Anne
8-8-2017, 21:29 uur

We reizen zelf met een vwcampertje en doen altijd ons best om niemand tot last te zijn. Helaas hebben ook wij erg vervelende ervaringen met de groepsreizen van ANWB. En niet alleen in Scandinavische landen.
Zeer luidruchtig,de wasruimtes worden beschouwd als hun terrein.
Als wij bij een camping al op een terreintje de ANWB vlag zien hangen gaan we door. Of we vragen of er ook een groep wordt verwacht..

reageer op dit bericht in het forum

Re: Campings en weer

, mari
16-8-2017, 22:00 uur

Wij hadden een stel Nederlanders die het zo nodig vonden om hun rijdende vila in onze tuin te zetten en nog brutaal aan komen lopen met een kabel met de vraag waar het stopcontact zit...

Even later kwamen wij de zelfde lui weer tegen al zeurend over de prijzen alhier en de regen. Bevalt het je niet? Blijf/ga maar lekker weg.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mari

Re: Campings en weer

, René
17-8-2017, 10:38 uur

Haha 'we zijn er bijna'.

ONZE tuin; HUN terrein; en dat in een land waar Allemansrecht geldt.
Volgende keer maar een rol prikkeldraad meenemen en een Stahlhelm om je territorium af te zetten en te bewaken. Sociale lui die kampeerders.

Trouwens niet alleen Nederlanders reizen met campers in groepen.
Duitsers, Belgen, Italianen en Noren zelf doen het ook.
Heb het meegemaakt met een groep Noren bij een bezienswaardige waterval.
Eentje had pech en de rest bleef op het net te kleine parkeerplaatsje een paar uur met de hele kolonne wachten tot die ene gerepareerd was. Prikte m'n autootje er gewoon tussen om de waterval te bezoeken. Boze blikken maar daar laat ik m'n vakantie niet door verpesten hoor, heb ze vriendelijk gedag gezegd. De ene keer ontmoet je vriendelijke sociale behulpzame mensen en de andere keer zijn het gewoon asociale egoďstische naarlingen die ik zoveel mogelijk probeer te ontwijken of negeren.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Campings en weer

, René.
17-8-2017, 13:28 uur

Aanvulling, wanneer mari een hut bezit;

Dacht dat dit topic over campings ging, campers moeten volgens de regels natuurlijk wel 150 meter afstand houden van dichtstbijzijnde bewoonde huizen en hutten.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Campings en weer

, mari
20-8-2017, 10:32 uur

René, van mij mogen mensen best in de tuin staan maar weet dat wij gewoon in een rijtjeshuis wonen in Noorwegen met niet al te veel tuin dus het is bijzonder onaangenaam wanneer er in eens een rijdende villa naast je huis word geparkeerd terwijl er in Kristiansand en omgeving genoeg veeeeeel mooie plekjes zijn te vinden dan aan de zijkant van ons huis. Als er word aangebeld en mensen vragen het eerst, geen probleem iedereen is welkom maar gooi m niet zomaar neer en ga er vanuit dat je overal mag staan vanwege allemansrett. We hebben al diverse malen mensen van dit forum op bezoek gehad en dat is nooit een probleem geweest. :)

Voor een grotere camper is het overigens onmogelijk om bij onze hut te komen ;) veel te loch en te zwaar. ;)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar mari

Re: Campings en weer

, René
23-8-2017, 7:39 uur

Snap ik Mari en zoals ik eerder schreef, dacht dat het om een campingplek (niet om een huis) ging. Supertof trouwens dat mensen bij jullie mogen overnachten. Normaal moeten mensen toch een behoorlijke afstand tot huizen houden. In z'n algemeenheid wordt toerisme wel steeds massaler (merk ik ook in landen als Zwitserland en Oostenrijk). Bezoekers uit andere landen melden zich steeds meer op de markt en mensen blijven langer mobiel. Het wordt moelijker rustiger bestemmingen te vinden. Waar ik moeite mee heb is dat mensen menen dat alleen ZIJ 'recht' menen te hebben op mooie rustige locaties met privacy. Ik kan me goed in een campingeigenaar verplaatsen die z'n terrein zo goed mogelijk wil verhuren. Wanneer je daar niet mee kan leven dan lijkt het me beter om verder te trekken.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Campings en weer

, Duijf
6-9-2017, 14:11 uur

Op zich eens met Renee dat je schaarse ruimte op campings met elkaar deelt. Maar Renee, wees wat voorzichtiger in je oordelen.

In dit geval was de ruimte op de Finse camping zeker niet schaars. Het was half juni, de camping was voor hooguit 10% bezet. Het was dezelfde ervaring die Anne hier boven beschrijft dat een meute gepamperde bejaarden in campers, onder leiding van de ANWB zo'n hele camping overneemt, overlast veroorzaakt, loopt te zeiken over de primitieve toiletten, doucheruimtes zonder verwarming, het niet gemaaide gras en op dat luidruchtige gedrag niet aanspreekbaar wil zijn. Als je daar dan iets van zegt wordt je door de ANWB verteld dat de leiding van de camping dit besloten heeft en als je het er niet mee eens bent dat je dan beter kunt wegwezen.

Ik kom nu zelf net terug van dezelfde camping, heb daar weer een paar weken gekampeerd en heb dit voorval nog eens met de campingeigenaar besproken. Zij ontkent alles wat de ANWB heeft gezegd, was zelf ook helemaal niet blij met de manier waarop alles gegaan is.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Duijf

Re: Campings en weer

, René
8-9-2017, 13:32 uur

Duijf, ik kan de situatie natuurlijk niet beoordelen, maar was dat in juni dan niet met de campingeigenaar rechtstreeks op te lossen? Dan ga je toch niet in discussie met die ANWB leiding lijkt me zo, wanneer de camping maar voor 10% bezet is.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Campings en weer

, Duijf
8-9-2017, 19:14 uur

Het is een overigens prachtige camping die helemaal op zelfvoorziening ingericht was. Dus zelf de rekening invullen met aantal dagen maal het tarief, geld in de envelop en in de brievenbus. De campingeigenaar heeft namelijk een normale baan en was er niet. Dus ik kon de confrontatie niet aan.

stuur een privé-bericht naar Duijf

Re: Campings en weer

, Pieco
3-12-2017, 16:50 uur

Helemaal eens met Jan! Hebben het zelf vorig jaar meegemaakt op een camping bij Vik. Komen 3 Nederlanders met 3 joekels van campers hondsbrutaal de camping oprijden, parkeren in carrevorm, blokkeren volledig het uitzicht van een stel uiterst vriendelijke Hamburgers, zetten een anders Duits stel volledig klem en zetten vervolgens een grote waffel op als ze er op worden aangesproken. En dan ook nog klagen dat ze niet vlak aan het water kunnen staan. En om het compleet te maken: 's avonds voor het slapen nog even vanuit de deur het hondje uitlaten die midden op de camping gaat zitten sch....We hebben de volgende dag met plaatsvervangende schaamte maar onze excuses voor het gedrag van deze medelanders aangeboden. Het is werkelijk om je dood te schamen voor dit soort volk! En uiteraard grote dank aan de ANWB die dit zo voortreffelijk begeleid.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Pieco

Re: Campings en weer

, Mari
30-12-2017, 8:07 uur

Vooral dit, om nog maar te zwijgen van het afval dat ze laten slingeren. In de bossen en op stranden. Als je er iets van zegt dan krijg je een grote mond terug. Erg jammer, hopelijk stijgt de kroon snel weer in waarde...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mari

Re: Campings en weer

, Marten
30-12-2017, 19:24 uur

Dit jaar toen ik op de terugweg noodgedwongen de camping in Tynset voor een stopje gebruikte omdat de Kvikne camping gesloten is voor verblijf van 1 nacht ben ik me doodgeschrokken. Vroeger had ik daar wel eens met de kinderen gekampeerd mooi aan de Glomma rivier, nu moest ik op een klein plekje met grint gaan staan en liep de camping vervolgens helemaal vol met campers. Nog erger dan op een parkeerplaats. Ik moet weer op zoek naar een lekker plekje voor 1 nacht waarbij ik niet het idee heb aan op een parkeerplaats van een drukke snelweg te staan. wordt steeds moeilijker omdat lijkt dat tegenwoordig ook iedere Noor zo'n enorme bak van een camper heeft en geeft ze eens ongelijk met hun mooie land en toch wel veel ruimte, maar de leuke kleine boerencampinkjes verdwijnen helaas steeds meer omdat het niet 'rendabel' is.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marten
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug