kortingskaart ferry

, Kees en Ine
1-6-2016, 12:54 uur

De veerdiensten Norled en Fjord1 hebben voor de binnenlandse ferry's samen een kortingskaart gemaakt. Als ik de informatie op internet goed begrijp is de aanschaf hier van 3300 Nkr. (voor camper). Je krijgt dan 50% korting op de overtochten.
Heeft er iemand ervaring met deze kaart? Het is mij niet duidelijk geworden hoe deze werkt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Kees en Ine

Re: kortingskaart ferry

, JoB
1-6-2016, 14:17 uur

Dit kan op zich wel een aardige aanbieding lijken, maar bij een aanschafprijs van ong. € 350 en een korting van 50% moet je in eerste instantie voor € 700 euro aan overtochten hebben gemaakt voordat je pas aan je voordeel begint.
En dan heb je het ook nog bij alleen deze twee maatschappijen.

Het is natuurlijk wel geinig om exact te weten hoe het werkt, maar of iemand er iets aan heeft is de vraag, ik heb nog nooit iemand gesproken die in zijn vakantie meer dan € 700 aan binnenlandse overtochten besteedt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar JoB

Re: kortingskaart ferry

, maria
1-6-2016, 23:27 uur

Wij reizen in Noorwegen altijd met zo'n kaartje. Maar wij hebben kinderen die in Noorwegen wonen, dus krijgen wij van hen een kaartje waar nog een paar honderd kronen op staan. De auto met chauffeur is dan voor de helft. Maar als je zelf een kaartje moet kopen, moet je wel heel veel ferry overtochten maken. Vorig jaar zijn wij naar de Lofoten geweest en in het noorden werkte het kaartje niet. Wel weer toen wij onder Trondheim zaten. Met 4 personen hadden wij genoeg aan de ongeveer 700 kronen die er op stonden en wij hebben heel veel ferry's genomen. Dus voor 3300 Nok zouden wij jaren kunnen reizen!
Volgens mij heb je ook nog 2 kaarten nodig, eentje voor Norled en eentje voor Fjord1. Ons kaartje van Fjord1 werkte dus niet in het noorden.

reageer op dit bericht in het forum

Re: kortingskaart ferry

, Ria
8-6-2016, 12:53 uur

Hei

Ik woon in Noorwegen en heb een fergekort, je kan de kaart in Zuid-Noorwegen gebruiken zowel bij fjord1 en norled. Dus maar een kaart. Ja, in Noord-Noorwegen werkt het bijna niet helaas.
mvh.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ria

Re: kortingskaart ferry

, Hans
1-8-2017, 13:13 uur

We zijn net terug uit Noorwegen en we hebben gebruik gemaakt van de Fjord1 kaart die ook op de Norled ferries wordt geaccepteerd. De kaart kun je op iedere Ferry kopen voor nok 3400. Inderdaad 50 procent korting op voertuig en bestuurder en 20 procent voor de passagier. Bij gebruik van Ferry krijg je een bonnetje met de kosten van die Ferry, de korting en het resterend tegoed. Wij hebben 11 ferries gebruikt voor ongeveer € 85.-

Belangrijk om te weten is dat je het ongebruikte tegoed plus nok 100 borg voor het kaartje teruggestort krijgt op je bankrekening. Heel simpel je gegevens naar Fjord1 mailen en het kaartje terugsturen. Kun je eventueel al in Noorwegen, na gebruik van de laatste Ferry, doen.

Al met al een superdeal en heel eenvoudig. Maakt gebruik maken van ferries dan heel voordelig.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Hans

Re: kortingskaart ferry

, grote smurf
6-8-2017, 23:20 uur

Maar hans je betaalt dus eerst 350euro voor die kaart rn dan nog 8 5euro voor die 11 ferry,s. Dus 435 totaal, das duurder dan 11x gewoon 'normaal' betalen dus zonder enige kaart. Waarom doe je dit dan? Of begrijp ik nu iets niet goed

reageer op dit bericht in het forum

Re: kortingskaart ferry

, Hans
15-8-2017, 20:11 uur

Beste Smurf,

Dat zou inderdaad niet zo bijdehand zijn. De 3300 nok is tegoed en de kosten van de ferries gaan af van dit tegoed. Het resterende tegoed krijg je terug.

Hopelijk is het nu duidelijker.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Hans

Re: kortingskaart ferry

, Henk v Beek
13-8-2017, 17:20 uur

Beste Hans,

Die kortingskaart lijkt mij ook super.
Wat je vertelde is aan het eind gewoon de kaart retour en het overige geld wat op de kaart staat krijg je terug gestort.
Er staan verschillende kaarten op hun site, kan je vertellen wat de naam is van deze kaart ?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Henk v Beek

Re: kortingskaart ferry

, Hans
15-8-2017, 20:07 uur

Beste Henk,

Bij de eerste Ferry vraag je aan de ticketverkoper om de discountcard. Je krijgt dan automatisch de juiste kaart, zoals gezegd bedraagt de prijs 3400 nok, waarvan 100 nok borg en 3300 nok tegoed.

Wij hebben zo'n 3 weken na het terugsturen van de kaart ons resterende tegoed plus de borg ontvangen. Echt super geregeld en aan te raden.

Succes ermee!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Hans
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug